perjantaina

Rv 18+1 ja ruokaaaaa

Olen pyrkinyt käymään kaupassa kerran viikossa ja tekemään pitkälti itse kaikki ruoat. Raskauden alkupahoinvoinnin ja viimeajan väsymyksen vuoksi pyrkimykseni ovat jääneet kurjan huonoiksi, on siis itsellä huono omatunto kun tuntuu ettei mitään fiksua olla syöty, rahaa menee kauppaan kuitenkin. Nyt olo alkaa olla melkoisen skarppi ja aloinkin taas väkertelemään ruokalistaa viikon ajalle. Aamupalat, iltapalat ja välipalat vaihtelevat aina leivästä hedelmiin ja vanukkaista puuroon. Joskus kaapista löytyy myös perunapiiraita, lihapiirakkoja tai muita vastaavia. Päiväkotipäivisin syömme kotona maksimissaan välipalan, yhden lämpimän ruoan ja iltapalan. Useimmiten vain kaksi jälkimmäistä. Olisi mukavaa luomuilla ja ostaa vain lähiruokaa. Ja ennenkaikkea, syödä vain terveellisesti. No, ei toteudu aina, ei edes melkein. Ajatuksena olisi nyt kuitenkin kuvailla ainakin kerran viikossa meidän ruokia, jos vaikka joku saisi niistä jotain vinkkejä, joko herkkuhetkiin tai arkiruokaan.

Eilen illalla lapsien mentyä nukkumaan, halusin pikkuisen hemmotella miestä. Aika kälynen hemmottelu, mutta pienetkin jutut piristää. Huikea menu sisälsi siis Lidlin paneroituja kanafileitä, suikaleiksi pilkottua kurkkua ja tomaattia, täysjyväpatonkia sekä valkosipulidippiä. Juomaksi olin ostanut miehelle Sol-oluen, eli snobikaljaa as we call it, ja siihen kuuluu olennaisena lime. Itse en muuten edes pidä oluesta, mutta kylmä Sol limellä kuuluu jopa minun herkkuihin. Sitä siinä vieressä sitten kuolaten..



Tänään valmistin ensimmäistä kertaa eläessäni Quesadilloja. Idean sain Kiljuvan Pikkunälän Demiltä, "kesädildoja illalliseksi"-postauksesta, joka löytyy täältä täältä.



Aika samalla setillä tein, pieniä viilauksia vain. Tästä kuvasta löytyy melkein kaikki mitä itse soosiin lykkäsin. Laitoin lisäksi vielä purkin ranskankermaa, ja tortillalettujen päälle ripottelin yhteensä pussin Lidlin juustoraastetta.











Niin hyvää!
Ei todellakaan mitään terveysruokaa mutta kelpais koko porukalle hyvän salaatin kera.

-L





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti